email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Soki, koktajle i mikstury roślinne na poprawę odporności i pamięci u dzieci

ISBN: 978-83-63435-55-4

Autor: Anna Piekarczyk, Katarzyna Olejniczak


Cena: 9.00 zł


Soki, koktaile i mikstury roślinne na poprawe odporności i pamięci u dzieci

Poznaj receptury na zdrowe specyfiki, które pomogły niejednemu już dziecku! Ta publikacja to efekt pracy nad wzmacnianiem odporności naszych dzieci, czy też dzieci naszych koleżanek, przyjaciółek, znajomych,...

Zioła, warzywa, owoce mają wyjątkową moc. Zrobione z nich domowe syropy, koktajle, soki, herbatki pomagają dzieciom i dorosłym w różnych dolegliwościach. Zadaniem tego poradnika jest zainteresowanie i zainspirowanie dorosłych, aby korzystać z naturalnych, bezinwazyjnych sposobów leczenia dzieci zanim sięgną do mocniejszych środków syntetycznych z apteki. Same zauważamy, że nasze dzieciaki, nawet jeśli ‘’coś’’ złapią, szybciej potrafią się zregenerować, niepotrzebne są antybiotyki, często nawet syropy przeciwgorączkowe, czy też inne apteczne specyfiki. Wiemy, że warto stosować profilaktykę naturalną, tak jak to kiedyś robiły nasze babcie.

Warunkiem uzyskania dobrych efektów leczenia jest umiejętność doboru i połączenia ziół, warzyw, owoców w odpowiedni zestaw. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom danego specyfiku u twojego dziecka:

 

  • Wzmocni się układ odpornościowy
  • Organizm szybciej pozbędzie się wirusów, bakterii, czy nawet pasożytów
  • Poprawi się pamięć, zdolności poznawcze, koncentracja oraz zwiększy się wydolność fizyczna
  • Spadnie poziom histaminy wpływający na liczne dolegliwości i objawy alergiczne
  • Poprawi się wzrok, ostrość widzenia
  • Stany zapalne zostaną wyciszone
  • Organizm wzbogaci się w witaminy, składniki mineralne oraz silne antyoksydanty.
  • Drogi rodzicu wzmocnij i utrzymaj odporność twojego dziecka NATURALNIE i CODZIENNIE!

     

     

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.