Bananowa babka z płatkami owsianymi. Polecam to ciasto. Dlaczego? Do jego wykonania nie potrzeba nawet miksera, wystarczy łyżka. Idealne jako szybkie śniadanie do kawy, do szkoły dla dziecka, jako przekąska przed treningiem lub po w celu uzupełnienia glikogenu. Smakuje wszystkim. Czas przygotowania to naprawdę kilka minut.
Składniki:
Masło rozpuść i przestudź. Obierz banany i rozgnieć je widelcem. Do masy bananowej dodaj roztopione masło, jajka, cukier, płatki i wszystko wymieszaj (możesz użyć miksera, ale wystarczy łyżka). Mąkę wymieszaj z cynamonem, kakao, sodą. Wsyp do masy i szybko wymieszaj łyżką, tylko do połączenia składników. Masę przelej do wyłożonej papierem blachy. Można również jeden banan pokroić w cienkie plastry i ułożyć na cieście jak na zdjęciu. Piecz około 40 minut w piekarniku w 180 stopni C.