email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Burrata z pesto.

Burrata z pesto.

Kto mnie zna ten wiem jak bardzo uwielbiam burratę, a jeszcze w towarzystwie pesto, czy jakiejkolwiek zieleniny to już bajka :. Burrata podobna jest do mozzarelli. Jednak jest znacznie delikatniejsza w środku. Dzisiaj polecam burratę w towarzystwie dowolnego pesto (u mnie rządzi pietruszka) z ciepłą grzanką. Taką kolację mogłabym jeść codziennie. :)

Składniki to dowolne pesto lub same liście (bazylia, rukola, roszponka, szczypiorek, pietruszka), burrata, oliwa, ząbek czosnku (lub oliwa smakowa), sok z cytryny.

Na talerzu układam pesto, które mieszam z czosnkiem, a na środku układam burratę. Polewam oliwą, lekko przyprawiam: sól, pieprz, papryka. Smaruję na ciepłym pieczywie.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.