email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Czekoladowa owsianka z malinami.

Czekoladowa owsianka z malinami.

Czasem rano budzimy się z chęcią na słodkie, pyszne i energetyczne śniadanie. Pierwsza myśl jaka przychodzi to czekolada :). A gorzka czekolada i maliny to super połączenie. No więc, dziś na śniadanie zaserwowałam rodzince miskę czekoladowej owsianki z malinami.

Składniki na 1-2 porcje:

  • ½  szklanki płatków owsianych
  • 1 szklanka mleka (może być roślinne) lub wody
  • 2 – 3 kostki gorzkiej czekolady
  • Maliny / Borówki (mogą być mrożone)

Zamiast czekolady polecam także dodanie 2 łyżeczek kakao.

Przygotowanie:

Czekoladą włożyć do rondelka, zalać mlekiem i gotować chwilę na niedużym ogniu, aż płatki zmiękną. Następnie dodać czekoladę i intensywnie mieszać łyżką, aż do rozpuszczenia. Gorącą owsiankę nakładać do miseczek i podawać z malinami lub innymi owocami.

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.