Ciastka, które polubią dzieci nawet te stroniące od strączków. Smak jest cudowny! A do tego są bardzo proste w wykonaniu. Ciastka są zdrowe, pyszne i bardzo prebiotyczne ze względu na odpowiednio dobrane składniki. Konsystencja jak w cieście brownie.
Składniki :
gorzka czekolada do polewy
Soczewicę, miód, jajko, olej, kakao, mleko, migdały przełóż do blendera i zmiksuj na gładką masę. Następnie do masy dodaj płatki, mąkę z proszkiem lub sodą (jeśli masa jest zbyt rzadka dodaj więcej mąki albo płatków), cynamon, pokrojony w kostkę banan, wymieszaj i odstaw na 30 min. Blachę wyłóż papierem do pieczenia i nakładaj ciasto łyżką. Pieczemy w temp. 180st. C około 15-20 minut. Niech ostygną.
Polewa: roztopić czekoladę w małej ilość mleka i według uznania udekorować ciastka.