email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Dlaczego warto się rozciągać? Parę fizjologicznych ‘’za’’ rozciąganiem.

Dlaczego warto się rozciągać? Parę fizjologicznych ‘’za’’ rozciąganiem.

Rozciąganie zwiększa napływ krwi do mięśni.

Lepszy dostęp tlenu i substancji odżywczych do mięśni i całego organizmu.

Lepszy przepływ impulsów nerwowych.

Rozluźnione mięśnie redukują napięcie związane ze stresem.

Zmniejsza się ilość kwasu mlekowego w mięśniach.

Lepsza regeneracja mięśni po treningu.

Wydłużenie i uelastycznienie sylwetki.

Włókna mięśniowe zdolne są do większych wysiłków.

Zwiększasz swoją gibkość, zręczność i zakres ruchów.

Rozciąganie oczyszcza organizm z toksyn.

Usuwasz odpady metaboliczne, które jeśli zalegają w tkankach upośledzają pracę nerek oraz układu krwionośnego.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.