Karotenowa sałatka a’la leczo z batatów.
Przepisy - obiad
Anna Piekarczyk

Anna Piekarczyk

20-05-2016

1 min czytania

Karotenowa sałatka a’la leczo z batatów.

Składniki:

  • 2 bataty
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebulka czerwona
  • Ok. 400g  marchewki z groszkiem (lub kukurydzą)
  • 2 ząbki czosnku
  • Olej
  • Natka pietruszki
  • Ulubione zioła i przyprawy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

 

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i drobno kroimy. Szklimy w oleju; potem dorzucamy pokrojoną paprykę, batat (również pokrojony), marchewkę i groszek (lub kukurydzę). W razie potrzeby dolać trochę wody. Przyprawiamy. Na koniec dodać łyżkę koncentratu pomidorowego (można do smaku więcej), czosnek, posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Podgotować jeszcze ok. 3 minut.