email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Karotenowa sałatka a’la leczo z batatów.

Karotenowa sałatka a’la leczo z batatów.

Składniki:

  • 2 bataty
  • 1 papryka czerwona
  • 1 papryka żółta
  • 1 cebulka czerwona
  • Ok. 400g  marchewki z groszkiem (lub kukurydzą)
  • 2 ząbki czosnku
  • Olej
  • Natka pietruszki
  • Ulubione zioła i przyprawy
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego

 

Przygotowanie:

Cebulę obieramy i drobno kroimy. Szklimy w oleju; potem dorzucamy pokrojoną paprykę, batat (również pokrojony), marchewkę i groszek (lub kukurydzę). W razie potrzeby dolać trochę wody. Przyprawiamy. Na koniec dodać łyżkę koncentratu pomidorowego (można do smaku więcej), czosnek, posiekaną natkę pietruszki i wymieszać. Podgotować jeszcze ok. 3 minut.

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.