Koktajl z dodatkiem komosy ryżowej. Rewelacyjny dla skóry alergicznej.
Przepisy - przekąski
Anna Piekarczyk

Anna Piekarczyk

26-04-2016

1 min czytania

Koktajl z dodatkiem komosy ryżowej. Rewelacyjny dla skóry alergicznej.

Komosa należy do tak zwanej super żywności, ponieważ zawiera dużą ilość cennych dla organizmu składników: pełnowartościowe białko,  błonnik, dużo żelaza, zdrowe kwasy tłuszczowe, flawonoidy,  i tak dalej ... możny wymieniać bez końca. Ze względu na niski indeks glikemiczny, ogrom witamin i minerałów należy do produktów o działaniu przeciwzapalnym, przeciwalergicznym i przeciwwirusowym.

Przepis:

  • Pół szklanki ugotowanej komosy ryżowej (quinoa)  
  • 1 banan
  • Pół jabłka
  • Garść jagód lub borówek
  • Awokado (2-3 grubsze plastry)
  • Pół szklanki jogurtu naturalnego
  • Szczypta kurkumy

Komosę wcześniej ugotować. Wszystko zmiksować. Jeśli koktajl jest zbyt gęsty można dolać trochę wody.