email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Muffinki jabłkowo-czekoladowe. Najlepsze jakie jadłam!

Muffinki jabłkowo-czekoladowe. Najlepsze jakie jadłam!

Przepis na ok. 14 tradycyjnych muffinek.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki (u mnie pół na pół, czyli mieszam np. z mąką gryczaną)        
  • 2 jajka                                                                                                                                    
  • 1 szklanka mleka
  • Pół łyżeczki cynamonu (opcjonalnie)
  • Pół szklanki cukru (ja dodaję mniej jeśli jabłka są bardzo słodkie)
  • 1/2 łyżeczki sodu
  • Pół szkl oleju
  • 4 duże jabłka pokrojone w kosteczkę
  • Pół tabliczki czekolady gorzkiej


Wykonanie:

Mieszamy osobno suche i mokre składniki. Łączymy razem, krótko mieszamy do połączenia. Na koniec dodajemy jabłka i czekoladę. Piec w temp. 190 st. około 20 minut.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.