location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Mus czekoladowy z awokado

Mus czekoladowy z awokado

Składniki:

  • Miąższ z dojrzałego awokado
  • 2 łyżki kakao (100%)
  • 1 banan
  • 1 łyżka miodu lub syropu klonowego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny

Wykonanie:

Wszystkie składniki razem zmiksować na gładki mus. Podawać z ulubioną kaszą (najlepiej smakuje z jaglaną).

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.