email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Pasta z dużą ilością białka.

Pasta z dużą ilością białka.

Pasta prosta, smaczna, doskonała do pieczywa, która dzięki dużej ilości białka przyspieszy proces regeneracji po chorobie/urazach/operacjach.

Składniki na pastę:

* kurczak - ugotowana pierś
* 2 jajka (mogą być same białka jeśli pacjent ma dolegliwosci ze strony wątroby/pęcherzyka żółciowego)
* musztarda ostra - 1 łyżeczka (polecam też użyć majonezu wegańskiego zamiast musztardy)
* Jogurt gęsty o obniżonej zawartości tłuszczu - 1 łyżka
* garść szczypiorku lub natki pietruszki
* pieprz, sól

Kurczaka pokroić, dodać do niego musztardę, jogurt i pieprz - zblendować.
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę wymieszczać z pastą i dodać posiekany szczypiorek lub natkę pietruszki.

 

Pastę można modyfikować wg własnych upodobań. Na przykład dodając ugotowanego buraka lub liście szpinaku, czy też mus dyniowy.

 

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.