email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Pęczak z boczniakami – danie poprawiające odporność organizmu i dające dużo energii;

Pęczak z boczniakami – danie poprawiające odporność organizmu i dające dużo energii;

A więc do składników:

Składniki:

  • Kasza pęczak
  • Boczniaki
  • Cebula
  • Czosnek
  • Natka pietruszki
  • Ulubione przyprawy

 

Ugotować pęczak; Cebulę pokroić, usmażyć krótko na oleju rzepakowym, dodać pokrojone boczniaki (wcześniej oczyszczone), przyprawić solą, pieprzem; Dodać kaszę i wymieszać; najlepsze na ciepło. Osobom cierpiącym na nietolerancję glutenu niestety nie polecam tego dania.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.