email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Placki jogurtowe z burakiem liofilizowanym.

Placki jogurtowe z burakiem liofilizowanym.

Komponuj posiłki pod kątem KOLORYSTYCZNYM. Kolor jest powiązany ze składnikami odżywczymi, zawartymi w warzywach i owocach, a co za tym idzie, z prozdrowotnym wpływem na organizm. Im więcej kolorów w diecie tym więcej przeciwzapalnych składników odżywczych.

Składniki na placki:

  • 2 jajka
  • 200 g jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki oleju
  • 1-2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 szkl mąki pszennej (można pomieszać z gryczaną/kukurydzianą/itd.)
  • 1 łyżka liofilizowanego buraka (proszek)

Olej do smażenia

Wszystkie składniki wymieszać (można mikserem). Smażyć na małej ilości tłuszczu.

Można podawać z dżemem, miodem, owocami sezonowymi.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.