email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Placki ziemniaczano-marchwiowe

Placki ziemniaczano-marchwiowe

Składniki:

  • 2 marchewki
  • Ziemniaki
  • Natka pietruszki
  • 2 jajka
  • Mąka kukurydziana lub orkiszowa
  • Przyprawy: sól, pieprz, czerwona papryka w proszku, zioła prowansalskie

 

A więc do dzieła … Marchew i ziemniaki obieramy i ścieramy na tarce z grubymi oczkami, dodajemy posiekaną pietruszkę, mąkę, jajka i przyprawy; wszystko pięknie łączymy; smażymy na klarowanym maśle lub oleju rzepakowym, aż zarumienią się na złoty kolor.

Takie placuszki można podawać z jogurtowym sosem czosnkowym; Moje dzieci je uwielbiają.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.