email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Placuszki ze śliwkami i żurawiną

Placuszki ze śliwkami i żurawiną

Składniki:

  • Suszone śliwki (dowolna ilość)
  • Trochę żurawiny
  • Jedno starte jabłko
  • Łyżeczka cynamonu
  • 1 szklanka mąki pszennej (można pół na pół z mąką kukurydzianą lub inną)
  • 2 jajka
  • Woda lub zsiadłe mleko
  • Olej do smażenia
  • 2 łyżeczki cukru

Bakalie wypłukać, namoczyć  i pokroić na małe kawałki.

Mąkę wymieszać z jajkami i wodą (lub zsiadłym mlekiem). Ciasto musi mieć konsystencję śmietany. Dodajemy bakalie. Rozgrzewamy olej na patelni. Łyżką nabieramy porcję ciasta i lekko spłaszczamy. Smażymy na złoty kolor.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.