Dzień 1
Śniadanie
Kanapki (chleb razowy) z twarogiem, szczypiorkiem, rzodkiewkami, czerwoną papryką;
Szklanka kakao
II śniadanie
Zielone smoothie: awokado, mango, banan, natka pietruszki, kefir, migdały
Obiad
Barszcz czerwony.
Kuskus z warzywami duszonymi (kalafior, brokuł, groch) oraz polędwiczkami wieprzowymi.
Podwieczorek
Galaretka owocowa, owoc kiwi
Kolacja
Jajecznica ze szpinakiem i cebulką, posypane parmezanem; chleb żytni; herbata owocowa
Dzień 2
Śniadanie
Plasterki chudej szynki wieprzowej, zielona sałata rzymska, 2-3 kromki chleba pełnoziarnistego, Szklanka gotowanego bobu, herbata owocowa
II śniadanie
Jogurt truskawkowy z pestkami dyni, 3 łyżkami musli, suszonymi owocami (np. suszone morele)
Obiad
Talerz zupy kalafiorowej
Ryż brązowy z sosem pomidorowym oraz mielonym mięsem drobiowym z kawałkami wątróbki, surówka marchwiowo-jabłkowa
Podwieczorek
Budyń waniliowy lub śmietankowy na mleku 2% z dodatkiem szklanki mrożonych czarnych porzeczek, posypane nasionami sezamu
Woda mineralna z cytryną
Kolacja
Herbata miętowa
Gotowane warzywa z masełkiem: szparagi, marchew, brokuły, podane na pieczonym łososiu
Dzień 3
Śniadanie
Jaglanka z jagodami ugotowana na mleku 2% posypana migdałami, pestkami dyni i pokrojonym bananem
Herbata rumiankowa
II śniadanie
Kanapki –kromki chleba graham z awokado, pomidorem i szczypiorkiem
Sok pomarańczowy
Obiad
Zupa przecierana z dynii zagęszczona jogurtem
Klopsiki drobiowe zmiksowane z wątróbką, ugotowane ziemniaki, dodatkowo ugotowane buraczki
Podwieczorek
Smoothie z maślanki, natki pietruszki, truskawek z łyżką pestek słonecznika
Kolacja
Ryba duszona (dorsz) na parze, podawana z kaszą gryczaną, polana oliwą; Surówka z kapusty pekińskiej, marchewki i jabłek