email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Pszczoły na ratunek w glejakach mózgu.

Pszczoły na ratunek w glejakach mózgu.

Zachęcam do zapoznania się z bardzo obiecującymi wynikami badań na temat wpływu produktów pszczelich w terapii glejaka mózgu. Wnioski z prowadzonych badań są bardzo obiecujące. Wskazują one na możliwość wykorzystania badanych produktów pszczelich, a szczególnie propolisu, w postępowaniu wspomagającym dietę chorych z glejakami mózgu. Więcej na stronie:

https://www.umb.edu.pl

 

– To szansa na przedłużenie życia pacjentów z glejakiem mózgu, a może nawet zahamowanie wznowy nowotworu po usunięciu guza. Mamy chorych, którzy żyją dwa, trzy, nawet cztery lata po operacji. Być może dojdziemy do tego, że nastąpi remisja choroby – przewiduje prof. Borawska.

źródło: http://wyborcza.pl

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.