email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Sałatka ‘’bardzo odżywcza’’ z kolorowym ryżem, awokado, rukolą, serem feta.

Sałatka ‘’bardzo odżywcza’’ z kolorowym ryżem, awokado, rukolą, serem feta.

Ta pożywna sałatka to szybka dawka energii oraz witamin. Polecam również po treningach, ze względu na ogrom antyoksydantów oraz białka, dzięki czemu nastąpi szybsza regeneracja mięśni.

Często dodaję rukolę do sałatek ze względu na zawartość aminokwasów siarkowych, które mają działanie bakteriobójcze.

Składniki:

  • Pół awokado
  • Pół szklanki ryżu kolorowego
  • Trochę papryki, kukurydzy
  • Pół pora
  • Ser feta (pół kostki)
  • Troche rukoli (lub coś innego, ale zielonego)
  • Natka pietruszki
  • Sok z cytryny
  • Oliwa

Wszystkie składniki  (pokrojone) wymieszać , doprawić , skropić cytryną i polać oliwą.  Smacznego :)

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

dietetycy.org

Dieta z Aliant

Sląskie laboratorium analityczne

Zdrowie zdrowie
Dieta z Aliant
Sląskie laboratorium analityczne
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.