email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Sałatka z gruszką, orzechami włoskimi i gorgonzolą

Sałatka z gruszką, orzechami włoskimi i gorgonzolą

Polecam tą pyszną sałatkę na lekką kolację lub na dowolną imprezę. Jest przepyszna w smaku dzięki idealnemu połączeniu gruszek z serem pleśniowym oraz orzechami, a wszystko polane słodko-kwaśnym sosem.

Składniki:

Mix sałat ze szpinakiem i rukolą
mała gruszka
ser gorgonzola lub pleśniowy (u mnie pleśniowy żółty w plastrach z Lidla J)
garść orzechów włoskich

na dressing: 3 łyżki oliwy, 1 łyżka miodu, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka octu jabłkowego, 1 łyżka musztardy miodowej – wszystko wymieszać.

Na talerzu ułożyć mix sałat,  gruszkę pokrojoną w plasterki, ser podzielony na kawałki. Posypać posiekanymi orzechami i skropić dressingiem. No i gotowe:)

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.