email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Surówka z cykorii i fioletowej marchewki - bogactwo antyoksydantów

Surówka z cykorii i fioletowej marchewki - bogactwo antyoksydantów

Składniki: (ilość dowolna)

  • 1 marchew fioletowa starta na drobnych oczkach
  • 1 cykoria
  • szczypiorek
  • mix nasion (u mnie sezam, słonecznik, pestki dyni, czarnuszka)
  • papryka czerwona
  • pomidor
  • pół łyżeczki otrąb owsianych

Sos: 1 łyżka musztardy wymieszać z sokiem z cytryny i olejem lnianym (ja mieszam olej lniany z olejem z czarnuszki)

Wykonanie:

Składniki dowolnie pokroić. Posypać otrębami.  Polać sosem. Zapewniam, sałatka jest mega zdrowa, ma niski indeks glikemiczny, świetnie działa na skórę.

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.