email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Surówka marchewkowo-porowa z jabłkiem

Surówka marchewkowo-porowa z jabłkiem

Składniki

 

  • 3-4 średnie marchewki
  • 1por
  • 1 jabłko
  • Mała cebulka
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego (można połączyć z łyżeczką chrzanu)
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oleju tłoczonego na zimno
  • sól, pieprz do smaku
     

Przygotowanie

Ścieramy na tarce marchewki, jabłko i dodajemy pokrojonego pora z cebulką. Robimy sos: łączymy jogurt z olejem, sokiem z cytryny i chrzanem i wlewamy do warzyw. Mieszamy i przyprawiamy do smaku. Smacznego :)

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.