Szpinakowa babka
Pyszna, wilgotna, wspaniała w smaku i wyglądzie :) Moje dzieci nie umiały się do niej przekonać dopóki nie spróbowały :) teraz codziennie proszą, aby piec ‘’zielone ciastka’’ :) Polecam małym i dużym dzieciom:)
Składniki:
Dodatkowo:
Sposób przygotowania:
Jajka z cukrem ubić na puszystą masę. Dodać sok z cytryny. Odciśnięty szpinak zmiksować z olejem. Dodawać do masy jajecznej i miksować na bardzo wolnych obrotach.
Do ciasta dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie łyżką i już nie miksować. Do wysmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą lub kaszą manną formy przelewamy ciasto. Pieczemy godzinę w 180st C. Gotową babkę polewamy polewą i posypujemy migdałami.