email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Wiosenna pasta z buraczka i rzodkiewek

Wiosenna pasta z buraczka i rzodkiewek

Składniki na pastę:

  • 2 małe buraki, ugotowane lub upieczone
  • 3 rzodkiewki pokrojone w półplasterki
  • Szczypiorek posiekany
  • cały twarożek półtłusty, mielony
  • 2-3 łyżki oleju lnianego
  • 2 łyżki jogurtu
  • sól, pieprz

Rzodkiewkę, szczypiorek, buraka pokrojonego w drobną kostę mieszamy dokładnie z twarogiem, jogurtem i olejem. Doprawiamy do smaku i serwujemy z pieczywem. Pastę można również smarować na krakersach (w takiej wersji świetnie sprawdzi się na imprezach).

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.