email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Zupa krem z selera, ziemniaka i jabłka

Zupa krem z selera, ziemniaka i jabłka

Składniki:

  • 2 średnie lub 1 duży seler korzeniowy
  • 2-3 duże ziemniaki
  • 1 jabłko obrane bez skórki
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oleju
  • sól i pieprz do smaku

Obieram seler, ziemniaki, czosnek. Dolewam wody, tak, aby tylko przykryć warzywa i solę. Gotuję pod przykryciem aż warzywa będą miękkie. Na koniec dodaję jabłko pokrojone w kostkę i jeszcze gotuję.

Miksuję blenderem, dodaje śmietanę ewentualnie jogurt. Podaję na talerzach, dekorując przyprawami, natką pietruszki i oliwą. Można również posypać parmezanem.

Można podać z grzankami.

 

 

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.