email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Jadłospis przy stanach zapalnych błony śluzowej żołądka i jelit.

Autor: Anna Piekarczyk Dietetyk Kliniczny


Cena: 49.00 zł


Jadłospis przy stanach zapalnych błony śluzowej żołądka i jelit.

Odżywcze i łatwo strawne posiłki.

 

Cel zakupionej diety:

  • Szybsza regeneracja błony śluzowej żołądka i jelit
  • Ograniczenie substancji pobudzających wydzielanie soku żołądkowego
  • Oszczędzanie przewodu pokarmowego i złagodzenie dolegliwości
  • Dostarczanie składników, które na skutek choroby organizm utracił
  • Stymulacja sił obronnych organizmu
     

Polecana:

  • przy częstych stanach zapalnych błony śluzowej żołądka i jelit
  • przy nadmiernej pobudliwości jelita grubego
  • w chorobach infekcyjnych przebiegających z gorączką
  • w okresie rekonwalescencji
  • u osób starszych, przy braku apetytu i złym samopoczuciu

Co znajdę w zakupionym jadłospisie?

  • Jadłospis 7-dniowy dla diety łatwo strawnej (Uwaga! Nie jest to dieta płynna lub papkowata). Źródłem błonnika są delikatne warzywa, dojrzałe, niskofruktozowe owoce, delikatne pieczywo lub graham, drobne kasze.
  • Wybraliśmy dania najbardziej lubiane przez naszych pacjentów
  • Kaloryczność jadłospisu oscyluje w granicach 2000 kcal.

Rozkład makro:                                                                                                                                                                 

Białka 15-18 %            Tłuszcze 30%             Węglowodany 50-53 %

  • Jadłospisy zapisane są w PDF do wydruku.
  • Do każdego jadłospisu opracowana została lista zakupów.
  • Dieta rozpisana na 5 posiłków ze szczegółową rozpiską i sposobem ich przyrządzania.
  • Całe menu skomponowane jest z produktów łatwo dostępnych.

 

 

Informacje dodatkowe:

Po dokonaniu opłaty jadłospis wędruje prosto do Twojej skrzynki mailowej. Przy dokonywaniu płatności proszę zwrócić uwagę na podanie dobrego adresu mailowego!!! Jadłospis można wydrukować.

Dieta nie jest dietą indywidualną i może stanowić element terapii po indywidualnej konsultacji z lekarzem i dietetykiem, zwłaszcza jeśli stosowane są leki. Niniejszy jadłospis nie podejmuje prób leczenia, stanowi jedynie źródło informacji. Nie są brane pod uwagę indywidualne nietolerancje czy alergie pokarmowe. Zawarte tu porady nie mogą zastępować diagnostyki i leczenia. Wszelkie wątpliwości należy wyjaśnić w porozumieniu z lekarzem. W przypadku chorób współtowarzyszących, alergii, nietolerancji, zwiększonego zapotrzebowania na składniki, prosimy skontaktować się bezpośrednio z naszą poradnią kontakt@studiozycia.pl

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.