email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt

Studio Życia
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Soki, koktajle i mikstury roślinne na poprawę odporności i pamięci u dzieci

ISBN: 978-83-63435-55-4

Autor: Anna Piekarczyk, Katarzyna Olejniczak

Cena: 12.00 zł

Soki, koktaile i mikstury roślinne na poprawe odporności i pamięci u dzieci

Poznaj receptury na zdrowe specyfiki, które pomogły niejednemu już dziecku! Ta publikacja to efekt pracy nad wzmacnianiem odporności naszych dzieci, czy też dzieci naszych koleżanek, przyjaciółek, znajomych,...

Zioła, warzywa, owoce mają wyjątkową moc. Zrobione z nich domowe syropy, koktajle, soki, herbatki pomagają dzieciom i dorosłym w różnych dolegliwościach. Zadaniem tego poradnika jest zainteresowanie i zainspirowanie dorosłych, aby korzystać z naturalnych, bezinwazyjnych sposobów leczenia dzieci zanim sięgną do mocniejszych środków syntetycznych z apteki. Same zauważamy, że nasze dzieciaki, nawet jeśli ‘’coś’’ złapią, szybciej potrafią się zregenerować, niepotrzebne są antybiotyki, często nawet syropy przeciwgorączkowe, czy też inne apteczne specyfiki. Wiemy, że warto stosować profilaktykę naturalną, tak jak to kiedyś robiły nasze babcie.

Warunkiem uzyskania dobrych efektów leczenia jest umiejętność doboru i połączenia ziół, warzyw, owoców w odpowiedni zestaw. Dzięki odpowiednio dobranym składnikom danego specyfiku u twojego dziecka:

  • Wzmocni się układ odpornościowy
  • Organizm szybciej pozbędzie się wirusów, bakterii, czy nawet pasożytów
  • Poprawi się pamięć, zdolności poznawcze, koncentracja oraz zwiększy się wydolność fizyczna
  • Spadnie poziom histaminy wpływający na liczne dolegliwości i objawy alergiczne
  • Poprawi się wzrok, ostrość widzenia
  • Stany zapalne zostaną wyciszone
  • Organizm wzbogaci się w witaminy, składniki mineralne oraz silne antyoksydanty.
  • Drogi rodzicu wzmocnij i utrzymaj odporność twojego dziecka NATURALNIE i CODZIENNIE!

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?



Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Top lista

‘’Oponka’’ na brzuchu – lokalizacja ma znaczenie

Otyłość brzuszna (‘’typu jabłka’’) jest znacznie bardziej niebezpieczna niż tłuszcz skupiony na udach czy pośladkach. Tłuszcz, który zapewne czujesz pod skórą (jeśli to Ciebie dotyczy ten problem) znajduje się nie... czytaj więcej

Estrogeny – wróg i przyjaciel. Mają je kobiety i mają mężczyźni. Jak rozpoznać nadmiar u kobiet?

Estrogeny stanowią grupę żeńskich hormonów płciowych, wydzielanych przede wszystkim przez komórki pęcherzyków jajnikowych. Mają ogromny wpływ na kobiecość i jej fizjologię. Obecnie estrogenom przypisuje się coraz większe znaczenie... czytaj więcej

Zapiekana owsianka z jabłkami i bananem. Dzieci będą ją uwielbiać.

Przedstawiam zdrową, energetyczną propozycję na śniadanie. Trochę napiszę o często zapomnianej owsiance zanim podam przepis. Dobrze jest wiedzieć co się je :)

czytaj więcej

Dieta antyhistaminowa . Nietolerancja histaminy. I co właściwie wolno jeść?

Dzisiaj napiszę o histaminie. A to dlatego, że powoduje coraz częstsze dolegliwości u wielu osób.

Czasem można usłyszeć, że u kogoś po zjedzeniu owoców morza, ciemnej czekolady, żółtych serów, wypi... czytaj więcej

Jak odżywiać dzieci, aby były zdrowe i odporne na choroby.

Nigdy w  historii ludzkości nie było tylu chorujących młodych ludzi na stwardnienie rozsiane, toczeń rumieniowaty, reumatyzm, białaczkę, nowotwory. Lekarze, naukowcy, dietetycy biją na alarm i coraz częściej piszą o wpływie śmieciowego jedzenia na... czytaj więcej

Nadciśnienie u młodych osób. Czego warto uczyć się od starszych?

Obecnie dzieci i młodzież z krajów zachodnich padają w zatrważająco szybkim tempie ofiarami nadciśnienia tętniczego. Już nawet niewielkie nadciśnienie stwierdzone w dzieciństwie może doprowadzić do wielu poważnych chorób w przyszłości.czytaj więcej

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.