Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia

Dieta bez glutenu, bez nabiału, niskohistaminowa.

Autor: Anna Piekarczyk Dietetyk Kliniczny


Cena: 49.00 zł


Na prośbę wielu osób, którzy obecnie zmagają się z problemami trawiennymi, w tym z odczynami alergicznymi zależnymi od histaminy i potrzebującymi diety oszczędzającej przewód pokarmowy rozpisaliśmy jadłospis, podobny do tego, który wspomaga leczenie wielu naszych pacjentów.

Jest to dieta dedykowana:

  • przy stanach zapalnych błony śluzowej żołądka, trzustki, wątroby i jelit
  • przy nadmiernej pobudliwości jelita grubego (biegunki)
  • po zatruciu pokarmowym
  • w chorobach infekcyjnych przebiegających z gorączką
  • w okresie rekonwalescencji
  • Dla osób z nietolerancją histaminy
  • Dla osób z nadwrażliwością na gluten

Dodatkowo:

  • Jadłospis jest 10-dniowy (na 4 posiłki). Okres stosowania diety to 1 miesiąc.
  • Wybraliśmy dania najbardziej lubiane przez naszych pacjentów.
  • Kaloryczność jadłospisu oscyluje w granicach 2000 kcal.

 

 

Informacje:

Po zakupie jadłospis wędruje prosto do Twojej skrzynki mailowej. Przy dokonywaniu płatności proszę zwrócić uwagę na podanie dobrego adresu mailowego!!!  Jadłospis można wydrukować.

Dieta nie jest dietą indywidualną i może stanowić element terapii po indywidualnej konsultacji z lekarzem i dietetykiem, zwłaszcza jeśli stosowane są leki. Niniejszy poradnik nie podejmuje prób leczenia, stanowi jedynie źródło informacji. Nie są brane pod uwagę indywidualne nietolerancje czy alergie pokarmowe. Zawarte tu porady nie mogą zastępować diagnostyki i leczenia. Wszelkie wątpliwości należy wyjaśnić w porozumieniu z lekarzem. W przypadku chorób współtowarzyszących, alergii, nietolerancji, zwiększonego zapotrzebowania na składniki, prosimy skontaktować się bezpośrednio z naszą poradnią kontakt@studiozycia.pl

 

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania