location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Zupa krem z brokułów i kaszy jaglanej.

Zupa krem z brokułów i kaszy jaglanej.

Polecam takie zupy w codziennej profilaktyce przeciwnowotworowej. Z dodatkiem kaszy jaglanej dostarczysz sobie krzemu, odpowiadającego za zdrowe stawy, mocne włosy i paznokcie.

Składniki na 2-3 porcje:

  • 1 brokuł
  • ½ szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 ząbek czosnku
  • Przyprawy: sól, pieprz, kurkuma, majeranek
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek
  • Natka pietruszki

Umyte brokuły podziel na mniejsze różyczki. Do garna wrzuć brokuły, dodaj czosnek, wlej wodę tak, aby przykryć tylko warzywa i gotuj przez około 20 minut. Dodaj kaszę jaglaną i zmiksuj blenderem na gładki krem. Dopraw, wlej oliwę i ewentualnie posyp natką pietruszki. Można serwować z dodatkiem płatków migdałowych, czy parmezanu.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.