Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia

Dieta ograniczająca spożycie mięsa.

Autor: Anna Piekarczyk Dietetyk Kliniczny


Cena: 39.00 5.00 zł

Najniższa cena w przeciągu 30 dni: 39.00 zł


Dieta ograniczająca spożycie mięsa.

Gotowy jadłospis na cały miesiąc.

Polecana dla osób:

  • chcących przez przynajmniej 1 miesiąc ograniczyć spożycie mięsa
  • z nadwagą
  • z  zaburzeniami glikemii (insulinooporność, cukrzyca)
  • z zaburzeniami hormonalnymi
  • z nieprawidłowym lipidogramem (wysoki cholesterol)
  • z niedoczynnością tarczycy
  • z chorobami autoimmunologicznymi  (m.in. reumatoidalne zapalenie stawów)

 

Kaloryczność: 1700 kcal

Ilość posiłków – 5

·  Jadłospisy zapisane są w PDF do wydruku. Okres stosowania diety to 1 miesiąc.

·  Do każdego jadłospisu opracowana została lista zakupów.

·  Dieta rozpisana na 5 posiłków ze szczegółową rozpiską i sposobem ich przyrządzania.

·  Całe menu skomponowane jest z produktów łatwo dostępnych.

Informacje dodatkowe:

Po dokonaniu opłaty jadłospis wędruje prosto do Twojej skrzynki mailowej. Przy dokonywaniu płatności proszę zwrócić uwagę na podanie dobrego adresu mailowego!!! Jadłospis można wydrukować.

Dieta nie jest dietą indywidualną i może stanowić element terapii po indywidualnej konsultacji z lekarzem i dietetykiem, zwłaszcza jeśli stosowane są leki. Niniejszy poradnik nie podejmuje prób leczenia, stanowi jedynie źródło informacji. Nie są brane pod uwagę indywidualne nietolerancje czy alergie pokarmowe. Zawarte tu porady nie mogą zastępować diagnostyki i leczenia. Wszelkie wątpliwości należy wyjaśnić w porozumieniu z lekarzem. W przypadku chorób współtowarzyszących, alergii, nietolerancji, zwiększonego zapotrzebowania na składniki, prosimy skontaktować się bezpośrednio z naszą poradnią kontakt@studiozycia.pl

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.