Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia

Pacjent z Zespołem Jelita Nadwrażliwego, SIBO, Nietolerancją Histaminy - w praktyce dietetyka klinicznego.


Cena: 69.00 49.00 zł

Najniższa cena w przeciągu 30 dni: 49.00 zł


Pacjent z Zespołem Jelita Nadwrażliwego, SIBO, Nietolerancją Histaminy -  w praktyce dietetyka klinicznego.
Co sprawdza się najlepiej?
Wielokierunkowe postępowanie terapeutyczne.

 

Szkolenie, dzięki któremu poznasz wielokierunkowe postępowanie  w terapii IBS, SIBO, nietolerancji histaminy oraz tężyczki. W trakcie szkolenia dzielę się z Tobą praktyczną wiedzą na temat mechanizmów, które leżą u podłoża tych chorób, najnowszych wytycznych leczenia  i doświadczeniem w prowadzeniu dietoterapii wśród moich pacjentów.

 

Szkolenie online z dietetykiem klinicznym w formie nagrania. Kluczowe aspekty szkolenia:

  • IBS – nadwrażliwość trzewna, a mediatory prozapalne.
  • Post COVID IBS, nadreaktywność jelit.
  • Następstwa zdrowotne SIBO.
  • SIBO, a tężyczka. Coraz więcej pacjentów.
  • Stan przewlekłego niedoboru magnezu – jaka osobowość choruje najczęściej?
  • Jak przewlekły stres szkodzi jelitom?
  • Nadwrażliwość na histaminę.
  • Udział histaminy w zespole przewlekłego zmęczenia, depresji, zaburzeniach lękowych i panicznych, bezsenności.
  • Wielokierunkowe postępowanie terapeutyczne (dieta, suplementy, nerw błędny, terapia psychosomatyczna, inne).
  • Uszkodzenie MMC. Prokinetyki naturalnie.
  • Co sprawdza się najlepiej w praktyce dietetyka klinicznego? Co mówią pacjenci (moje objawy zaczęły mijać po ... )

 

Co obejmuje oferta szkolenia?

  • Czas trwania szkolenia: 1h
  • Charakter szkolenia: nagranie video
  • Dodatkowo: Dieta Low Fodmap niskohistaminowa – przykładowy jadłospis (dostęp do jadłospisu już po zakupie szkolenia)
  • Dostęp do nagrania video (szkolenie dostępne od 2 kwietnia)
  • e-Certyfikat ukończenia szkolenia (dla chętnych)
  • Dodatkową sesję pytań i odpowiedzi (już teraz możecie zadawać pytania na platformie szkoleniowej do końca kwietnia)

 

Szkolenie dedykowane dla osób z chorobami zapalnymi jelit, jelitem nadwrażliwym (IBS), z SIBO, SIFO, z nietolerancją histaminy, tężyczką; również dla dietetyków, trenerów żywienia.

 

Prowadzący:
Anna Piekarczyk, dietetyk kliniczny, absolwentka Śląskiej Wyższej Szkoły Medycznej w Katowicach. Członek Polskiego Towarzystwa Żywienia Pozajelitowego, Dojelitowego i Metabolizmu (POLSPEN). Prowadzi poradnictwo żywieniowe w różnych jednostkach chorobowych, w szczególności specjalizuje się w dietoterapii osób z RZS, chorobami zapalnymi jelit, w zaburzeniach hormonalnych. W trakcie studiów przeprowadziła badania dotyczące oceny zastosowania diety ubogohistaminowej i ubogotyraminowej u osób z nietolerancjami/alergiami pokarmowymi. Autorka wielu publikacji w tematyce dietoterapii i medycyny żywienia. Współautorka książek: S.O.S dla stawów, S.O.S dla odporności oraz Kiedy dziecko waży za dużo. Prowadzi strony internetowe oraz własną poradnię dietetyczną online pod adresem www.studiozycia.pl oraz www.dietetykapediatryczna.pl

 

JAK WZIĄĆ UDZIAŁ W WYDARZENIU?

Po zakupie otrzymujesz dostęp do platformy ze szkoleniem i materiałami, które dostępne są przez 60 dni.

Dlaczego warto wziąć udział w szkoleniu i dietoterapii?
* Szkolenie umożliwia pełną interakcję zarówno z prowadzącym jak i z innym uczestnikami szkolenia.
* Masz możliwość skonsultowania swoich problemów z dietetykiem klinicznym – możliwość zadawania pytań z wykorzystaniem czatu.
* Otrzymujesz dostęp do nagrania i materiałów.
* Otrzymujesz solidną dawkę wiedzy w celu lepszego poznania i zrozumienia swojej choroby.
* Edukujemy Was z zaleceń w świetle najnowszych badań, korzystasz z wiedzy popartej badaniami naukowymi i naszym doświadczeniem.
* Oszczędność pieniędzy, gdyż organizator nie ponosi dodatkowych kosztów organizacyjnych.
* Brak ograniczeń geograficznych i lokalizacyjnych. Nie ważne gdzie mieszkasz ani gdzie aktualnie się znajdujesz. Możesz wziąć udział w szkoleniu w dowolnym miejscu i czasie. Masz też możliwość powtarzania fragmentów, które chcesz utrwalić.

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.