email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Czerwony ryż z warzywami

Czerwony ryż z warzywami

Składniki:

  • Szklanka czerwonego ryżu (lub brązowego)
  • 1 papryka
  • 2 średnie młode marchewki
  • 1 cebula
  • 1 mała cukinia
  • 2 kostki mrożonego szpinaku
  • Natka pietruszki
  • 1 mozzarella
  • Przyprawy
  • Olej rzepakowy do smażenia

Ryż gotujemy i odcedzamy. Rozgrzewamy patelnię, wlewamy olej  i wrzucamy pokrojone warzywa ( bez cukinii i natki). Dusimy pod przykryciem  i dodajemy na końcu cukinię i natkę pietruszki; jeszcze chwilę smażymy; aby straty witamin były mniejsze należy smażyć tak, aby warzywa były pół twarde. Na końcu dodajemy ugotowany ryż, mieszamy, doprawiamy solą, pieprzem lub innymi przyprawami. Wkładamy na talerz i na górę kładziemy pokrojoną w kostkę mozzarellę.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.