Koktajl - Jaglana Borówka.
Przepisy - przekąski
Anna Piekarczyk

Anna Piekarczyk

10-07-2019

1 min czytania

Koktajl - Jaglana Borówka.

Korzystajcie z sezonowych owoców, dorzućcie ulubioną kaszę, a wyjdzie wam naprawdę zdrowy, sycący i wzmacniający napój na śniadanie, II śniadanie, czy podwieczorek. Idealny dla osób odchudzających się.

Dzisiaj proponuję koktajl na bazie mleka roślinnego, kaszy jaglanej i borówek.

Składniki:

  • 1/3 lub 1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 szklanka dowolnego mleka roślinnego
  • ½ szklanki wody niegazowanej
  • 1 szklanka borówek lub jagód (mogą być mrożone)
  • 1/2 łyżeczki oleju oleju roślinnego (oliwa, olej z wiesiołka, rzepakowy)
  • Opcjonalnie można dodać słonecznik, zmielone siemię lniane, orzech włoski.
  • Cukier, miód, syrop klonowy do smaku

Zblenduj wszystkie składniki koktajlu do uzyskania kremowej konsystencji. Jeśli koktajl będzie zbyt gęsty, dodaj więcej wody.