email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Pulpety gotowane z brokułami.

Pulpety gotowane z brokułami.

Składniki

  • ½ kg mięsa mielonego
  • Przyprawa do mięsa mielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • Starty ser żółty (tak do 2 łyżek)
  • 1 jajko
  • Brokuł
  • 3 łyżki jogurtu lub śmietany
  • 3 średnie cebule
  • Pieprz, sól
  • Majeranek, oregano

Do mięsa dodać jajko, przyprawy, czosnek, żółty ser. Mieszamy i kształtujemy pulpety. Obtaczamy je w mące i chwilę smażymy na oleju. Następnie dolewamy wody tak, aby przykryć nasze pulpety. Kiedy woda się zagotuje rzucamy pokrojone na małe różdżki brokuły. Chwilę podgotować. Na koniec dodać śmietanę lub jogurt, wymieszać  i doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami, ryżem lub kaszą.

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.