email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Puszyste ciasteczka owsiane

Puszyste ciasteczka owsiane

Składniki:

  • 10 dag masła
  • 4 dag cukru trzcinowego lub 2 łyżki miodu
  • 2 jajka
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • Szczypta soli
  • 10 dag mąki
  • Pół szklanki mleka
  • 10 dag płatków owsianych
  • 1 jabłko pokrojone w kostkę
  • 5 dag bakalii: migdały, żurawina, itd.; może być czekolada

 

Masło wymieszaj z cukrem i jajkami. Wsyp do miski z masą sodę, sól i mąkę, chwilę zamieszaj i dodaj mleko. Następnie dodaj płatki owsiane, bakalie i pokrojone w kostkę jabłko. Aby otrzymać ciasteczka ciemniejsze wsyp ok. 3 dag kakao w proszku.

Blachę wyłóż papierem i łyżką układaj na nią masę. Lekko naciśnij.  Piecz w temp. 180 st. C ok. 15 minut.

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.