email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Sernik jagodowy pieczony (bez spodu)

Sernik jagodowy pieczony (bez spodu)

SKŁADNIKI NA MASĘ:

  • 1 kg twarogu półtłustego mielonego
  • 0,5 szklanki cukru
  • 1 łyżka jogurtu
  • 4 jajka
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • szklanka jagód (świeże lub wcześniej rozmrożone)

Miksujemy jajka z cukrem, dodajemy ser, sok z cytryny, jogurt, jagody. Wszystko można jeszcze zmiksować blenderem tak, aby powstał ładny kolor jagody :) Na koniec masę łączymy z mąkami, delikatnie mieszamy i wylewamy na blachę. Pieczemy w temp. 170 st. C przez ok. 1 godziny. Po upieczeniu zostawiamy do całkowitego wystudzenia. Po tym czasie wkładamy do lodówki na minimum 3 godziny. Sernik można polać stopioną gorzką czekoladą.

 

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.