Zielona pasta z ciecierzycą, jarmużem i czarnuszką – antyhistaminowa i na poprawę odporności.
Składniki:
1- 2 szklanki ugotowanej ciecierzycy
3-5 liści jarmużu
2 ząbki czosnku
orzechy nerkowca lub migdały (2 łyżki)
1 łyżka tahini
½ łyżeczki czarnuszki
sól, pieprz
3 łyżki oleju rzepakowego nierafinowanego
odrobina soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Orzechy krótko podpraż na suchej patelni.
Liście jarmużu dokładnie umyj, usuń twarde łodyżki od liści i chwilę podgotuj, a następnie przelej zimną wodą (dzięki temu jarmuż zachowa wyrazisty kolor).
Wszystko zmiksuj na gładką masę. Dopraw. W razie potrzeby można dodać trochę więcej oleju lub wody.
Współpraca ze specjalistami z dziedziny medycyny, dietetyki i zdrowego odżywiania
Niniejsza strona korzysta z plików cookie
Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i
analizować ruch w naszej witrynie. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy
partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi
danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług.