email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt

Studio Życia
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Redukcja Masy Ciała na Zdrowej Diecie Przeciwzapalnej - Program 4-tygodniowej diety

Cena: 250.00 zł

DIETA REDUKCYJNA, CZYLI 4 TYGODNIE DIETY PRZECIWZAPALNEJ. ZDROWE ODCHUDZANIE BEZ POWIKŁAŃ.

Jadłospisy tworzone tylko przez wykwalifikowanych dietetyków klinicznych.

Najbardziej popularna dieta naszej poradni, z której korzysta już wiele osób z całej Polski - online oraz stacjonarnie!

Dieta o wysokim potencjale przeciwzapalnym staje się coraz bardziej popularna, pojawia się coraz więcej naukowych doniesień na temat możliwości jej stosowania.

Dieta przeciwzapalna ułożona przez dietetyka klinicznego to niezwykle istotny element leczenia, który ma na celu w sposób naturalny, niefarmakologiczny zmniejszać stany zapalne w organizmie wywołane przez chorobę. Czasem medycyna konwencjonalna „rozkłada ręce” i tutaj z pomocą może przyjść odpowiednio dobrana dieta, która rozwiązuje często wieloletni problem pacjenta.

Nadwaga/Otyłość są stanami powodującymi liczne procesy zapalne w organizmie. Przykładowo, masa podskórnej brzusznej tkanki tłuszczowej wykazuje korelację z występowaniem nadciśnienia, zaburzeniami gospodarki węglowodanowej i lipidowej i dlatego dieta nie może być tylko zwykłą dietą odchudzającą, ale także leczniczą, przeciwzaplaną, oszczędzającą organizm i zapobiegającą dalszemu rozwojowi choroby.

Celem diety przeciwzapalnej jest nie tylko REDUKCJA MASY CIAŁA BEZ POWIKŁAŃ, ale i dostarczanie do organizmu składników pokarmowych o silnym potencjale antyoksydacyjnym. To właśnie one zapobiegają i wspierają leczenie przewlekłego stanu zapalnego. Tworząc jadłospisy dla naszych pacjentów informujemy jakich produktów unikać, a jakie wprowadzić, jak je przygotowywać, aby nie traciły swoich właściwości i miały jak najkorzystniejszy wpływ na zdrowie.

Sposób odżywiania może być zarówno czynnikiem przeciwzapalnym jak i prozapalnym. Dieta przeciwzapalna  to element kuracji chorób cywilizacyjnych, a przede wszystkim sposób na zapobieganie im. Jej popularność rośnie ze względu na coraz większe zainteresowanie naukowców działaniem przeciwutleniaczy, bioaktywnych fitozwiązków i ich roli w ogólnym stanie zdrowia oraz ochronie przed powszechnymi chorobami. 

Odpowiednio dobrana dieta ma realny wpływ na redukcję masy ciała,  przebieg choroby oraz ostateczny wynik leczenia. Nawet częściowe stosowanie diety przeciwzapalnej niesie duże korzyści zdrowotne. Przekonaj się sam/-a !

Co obejmuje program?

  • Konsultacja  z dietetykiem klinicznym w celu zebrania wywiadu medyczno-żywieniowego oraz omówienia planu działania.
  • Zbilansowane jadłospisy na 4 tygodnie pomocne w redukcji masy ciała i leczeniu stanów zapalnych (możliwość powtórzenia dieta przez kolejny miesiąc). Na podstawie wywiadu żywieniowego, pomiarów antropometrycznych,  wyników badań oraz dodatkowym wskazówek ze strony pacjenta układamy zbilansowany jadłospis oraz plan dietetyczny.
  • Nie korzystamy z "gotowców"!!!    

Dla kogo szczególnie polecany jest przeciwzapalny sposób żywienia?

  • dla osób z nadwagą/otyłością (dieta redukcyjna).
  • dla osób z RZS, bólami stawów, łuszczycowym zapaleniem stawów, dną moczanową, boleriozą.
  • dla osób z Hashimoto, niedoczynnością tarczycy.
  • dla osób z nietolerancją histaminy, tyraminy (dieta ma obniżoną ilość amin biogennych).
  • dla osób z nieprawidłowym profilem lipidowym (podwyższony cholesterol, LDL, trójglicerydy).
  • dla osób z chorobami układu pokarmowego (wprowadzamy dużo modyfikacji pod kątem jednostki chorobowej).
  • dla osób z nadciśnieniem tętniczym.
  • dla osób z chorobami neurodegeneracyjnymi (np. Parkinson).
  • dla osób ze słabą kondycją komórek skóry, z trądzikiem i innymi problemami dermatologicznymi.
  • dla osób z obniżoną odpornością, spadkiem energii, koncentracji, zmagających się z długotrwałym napięciem nerwowym, depresją.
  • dla par starających się o dziecko.
  • dla kobiet  w okresie menopauzy.
  • dla każdej osoby, która chce zdrowo się odżywiać i przeciwdziałać chorobom cywilizacyjnym.

Dieta nie powoduje niedoborów. Jest bogata w potas, magnez, wapń, pełnowartościowe białko, kwasy tłuszczowe omega-3, a także w błonnik. Jest w niej miejsce na gęste odżywczo produkty, chude mięso, ryby, orzechy, przeciwzapalne zioła, koktajle, przyprawy oraz warzywa strączkowe. Kładziemy nacisk na stopniową zmianę nawyków żywieniowych, nie na chwilę, ale na zawsze. Wybieramy dla was produkty o wysokim składzie składników bioaktywnych, które mają udokumentowany wpływ na stan zapalny u ludzi.

Już po miesiącu diety będziesz widział/-a jakie faktyczne ilości pożywienia potrzebuje twój organizm, abyś poczuł się zdrowszy i lżejszy.

Dieta przeciwzapalna może poprawić wyniki twojej morfologii! Skorzystaj z diety i zaobserwuj jak zmienia się twój organizm. 

Jak to działa?

Przeprowadzamy wywiad medyczno-żywieniowy. Obliczamy twoje zapotrzebowanie na kalorie, biorąc pod uwagę twoją aktywność/pracę/inne zajęcia w ciągu dnia.

Otrzymujesz od nas jadłospisy razem z najpotrzebniejszymi informacjami.

Jadłospisy zapisane są w PDF do wydruku.

Do każdego jadłospisu opracowana została lista zakupów.

Dieta rozpisana na 5 posiłków ze szczegółową rozpiską i sposobem ich przyrządzania.

Całe menu skomponowane jest z produktów łatwo dostępnych.

Zalecenia i dieta w oparciu o rekomendacje polskich i światowych towarzystw naukowych.

Jak złożyć zamówienie?

Najpierw skontaktuj się z nami mailowo. Odpisze dietetyk, aby umówić przeprowadzić wywiad medyczno-żywieniowy.

Kontakt przez: kontakt@studiozycia.pl

Cena planu dietetycznego wraz z jadłospisami i opieką dietetyka klinicznego to 250 zł.

Dołącz do grona zadowolonych pacjentów. O skuteczności diety przeciwzapalnej przekonało się wiele osób, które dzięki niej odzyskało zdrowie i radość życia. Jako dietetycy kliniczni prowadzimy terapie żywieniowe w wielu jednostkach chorobowych, a większość nowych klientów to osoby z polecenia naszych pacjentów. Zapraszamy!

„Jeśli dieta jest niewłaściwa medycyna bywa bezradna, jeśli dieta jest właściwa medycyna bywa niepotrzebna.”

 

                     

 

 

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?



Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Top lista

‘’Oponka’’ na brzuchu – lokalizacja ma znaczenie

Otyłość brzuszna (‘’typu jabłka’’) jest znacznie bardziej niebezpieczna niż tłuszcz skupiony na udach czy pośladkach. Tłuszcz, który zapewne czujesz pod skórą (jeśli to Ciebie dotyczy ten problem) znajduje się nie... czytaj więcej

Estrogeny – wróg i przyjaciel. Mają je kobiety i mają mężczyźni. Jak rozpoznać nadmiar u kobiet?

Estrogeny stanowią grupę żeńskich hormonów płciowych, wydzielanych przede wszystkim przez komórki pęcherzyków jajnikowych. Mają ogromny wpływ na kobiecość i jej fizjologię. Obecnie estrogenom przypisuje się coraz większe znaczenie... czytaj więcej

Zapiekana owsianka z jabłkami i bananem. Dzieci będą ją uwielbiać.

Przedstawiam zdrową, energetyczną propozycję na śniadanie. Trochę napiszę o często zapomnianej owsiance zanim podam przepis. Dobrze jest wiedzieć co się je :)

czytaj więcej

Dieta antyhistaminowa . Nietolerancja histaminy. I co właściwie wolno jeść?

Dzisiaj napiszę o histaminie. A to dlatego, że powoduje coraz częstsze dolegliwości u wielu osób.

Czasem można usłyszeć, że u kogoś po zjedzeniu owoców morza, ciemnej czekolady, żółtych serów, wypi... czytaj więcej

Jak odżywiać dzieci, aby były zdrowe i odporne na choroby.

Nigdy w  historii ludzkości nie było tylu chorujących młodych ludzi na stwardnienie rozsiane, toczeń rumieniowaty, reumatyzm, białaczkę, nowotwory. Lekarze, naukowcy, dietetycy biją na alarm i coraz częściej piszą o wpływie śmieciowego jedzenia na... czytaj więcej

Nadciśnienie u młodych osób. Czego warto uczyć się od starszych?

Obecnie dzieci i młodzież z krajów zachodnich padają w zatrważająco szybkim tempie ofiarami nadciśnienia tętniczego. Już nawet niewielkie nadciśnienie stwierdzone w dzieciństwie może doprowadzić do wielu poważnych chorób w przyszłości.czytaj więcej

ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.