email kontakt@studiozycia.pl    location_on Kontakt
Dietetyka kliniczna i Medycyna Żywienia 0

Redukcja Masy Ciała na Zdrowej Diecie Przeciwzapalnej / Eliminacja stanu zapalnego wywołanego przez chorobę - Jadłospis na cały miesiąc / Zalecenia żywieniowe

Cena: 59.00 zł

DIETA REDUKCYJNA, CZYLI 4 TYGODNIE DIETY PRZECIWZAPALNEJ. ZDROWE ODCHUDZANIE BEZ POWIKŁAŃ.

Jadłospisy tworzone tylko przez wykwalifikowanych dietetyków klinicznych.

Najbardziej popularna dieta naszej poradni, z której korzysta już wiele osób z całej Polski - online oraz stacjonarnie!

Dieta o wysokim potencjale przeciwzapalnym staje się coraz bardziej popularna, pojawia się coraz więcej naukowych doniesień na temat możliwości jej stosowania.

Podstawowym zadaniem DIETY PRZECIWZAPALNEJ jest zapobieganie i wyeliminowanie stanu zapalnego.

Dieta przeciwzapalna ułożona przez dietetyka klinicznego to niezwykle istotny element leczenia, który ma na celu w sposób naturalny, niefarmakologiczny zmniejszać stany zapalne w organizmie wywołane przez chorobę. Czasem medycyna konwencjonalna „rozkłada ręce” i tutaj z pomocą może przyjść odpowiednio dobrana dieta, która rozwiązuje często wieloletni problem pacjenta.

Nadwaga/Otyłość są stanami powodującymi liczne procesy zapalne w organizmie. Przykładowo, masa podskórnej brzusznej tkanki tłuszczowej wykazuje korelację z występowaniem nadciśnienia, zaburzeniami gospodarki węglowodanowej i lipidowej i dlatego dieta nie może być tylko zwykłą dietą odchudzającą, ale także leczniczą, przeciwzaplaną, oszczędzającą organizm i zapobiegającą dalszemu rozwojowi choroby.

Wiele diet naszych pacjetów to diety niedoborowe, prowadzące z czasem do wielu powikłań. Celem diety przeciwzapalnej jest nie tylko REDUKCJA MASY CIAŁA BEZ POWIKŁAŃ, ale i dostarczanie do organizmu składników pokarmowych o silnym potencjale antyoksydacyjnym. To właśnie one zapobiegają i wspierają leczenie przewlekłego stanu zapalnego. Tworząc jadłospisy dla naszych pacjentów informujemy jakich produktów unikać, a jakie wprowadzić, jak je przygotowywać, aby nie traciły swoich właściwości i miały jak najkorzystniejszy wpływ na zdrowie.

Sposób odżywiania może być zarówno czynnikiem przeciwzapalnym jak i prozapalnym. Dieta przeciwzapalna  to element kuracji chorób cywilizacyjnych, a przede wszystkim sposób na zapobieganie im. Jej popularność rośnie ze względu na coraz większe zainteresowanie naukowców działaniem przeciwutleniaczy, bioaktywnych fitozwiązków i ich roli w ogólnym stanie zdrowia oraz ochronie przed powszechnymi chorobami. 

Odpowiednio dobrana dieta ma realny wpływ na redukcję masy ciała,  przebieg choroby oraz ostateczny wynik leczenia. Nawet częściowe stosowanie diety przeciwzapalnej niesie duże korzyści zdrowotne. Przekonaj się sam/-a !

Co obejmuje program?

  • Konsultacja mailowa z dietetykiem klinicznym w celu zebrania wywiadu medyczno-żywieniowego.
  • Zbilansowane jadłospisy na 2 tygodnie pomocne w redukcji masy ciała i leczeniu stanów zapalnych (z możliwością powtórzeń przez kolejne 2 tygodnie). Nie korzystamy z "gotowców"!!!  Dieta zawiera dobrze dobrane produkty o silnym potencjale przeciwzapalnym.

Dla kogo szczególnie polecany jest przeciwzapalny sposób żywienia?

  • dla osób z nadwagą/otyłością (dieta redukcyjna).
  • dla osób z RZS, bólami stawów, łuszczycowym zapaleniem stawów, dną moczanową, boleriozą.
  • dla osób z Hashimoto, niedoczynnością tarczycy.
  • dla osób z nietolerancją histaminy, tyraminy (dieta ma obniżoną ilość amin biogennych).
  • dla osób z nieprawidłowym profilem lipidowym (podwyższony cholesterol, LDL, trójglicerydy).
  • dla osób z nadciśnieniem tętniczym.
  • dla osób ze słabą kondycją komórek skóry, z trądzikiem i innymi problemami dermatologicznymi.
  • dla osób z obniżoną odpornością, spadkiem energii, koncentracji, zmagających się z długotrwałym napięciem nerwowym, depresją.
  • dla par starających się o dziecko.
  • dla kobiet w okresie menopauzy.
  • dla każdej osoby, która chce zdrowo się odżywiać i przeciwdziałać chorobom cywilizacyjnym.

Dieta nie powoduje niedoborów. Jest bogata w potas, magnez, wapń, pełnowartościowe białko, kwasy tłuszczowe omega-3, a także w błonnik. Jest w niej miejsce na gęste odżywczo produkty, chude mięso, ryby, orzechy, przeciwzapalne zioła, koktajle, przyprawy oraz warzywa strączkowe. Kładziemy nacisk na stopniową zmianę nawyków żywieniowych, nie na chwilę, ale na zawsze. Wybieramy dla was produkty o wysokim składzie składników bioaktywnych, które mają udokumentowany wpływ na stan zapalny u ludzi.

Już po miesiącu diety będziesz widział/-a jakie faktyczne ilości pożywienia potrzebuje twój organizm, abyś poczuł się zdrowszy i lżejszy.

Dieta przeciwzapalna może poprawić wyniki twojej morfologii! Skorzystaj z diety i zaobserwuj jak zmienia się twój organizm. 

Jak to działa?

  • Przeprowadzamy krótki wywiad medyczno-żywieniowy. Obliczamy twoje zapotrzebowanie na kalorie, biorąc pod uwagę twoją aktywność/pracę/inne zajęcia w ciągu dnia. Robimy redukcję, jeśli istnieje taka potrzeba :)
  • Otrzymujesz od nas jadłospisy razem z najpotrzebniejszymi informacjami.
  • Jadłospisy zapisane są w PDF do wydruku.
  • Do każdego jadłospisu opracowana została lista zakupów.
  • Dieta rozpisana na 5 posiłków ze szczegółową rozpiską i sposobem ich przyrządzania.
  • Całe menu skomponowane jest z produktów łatwo dostępnych.

Zalecenia i dieta w oparciu o rekomendacje polskich i światowych towarzystw naukowych.

Jak złożyć zamówienie?

Najpierw skontaktuj się z nami mailowo. Odpisze dietetyk, aby zadać ci kilka istotnych pytań.

Kontakt przez: kontakt@studiozycia.pl

Cena całego planu dietetycznego: konsultacja, zalecenia, jadłospisy (14 dni) =   59 zł.

Dołącz do grona zadowolonych pacjentów. O skuteczności diety przeciwzapalnej przekonało się wiele osób, które dzięki niej odzyskało zdrowie i radość życia. Jako dietetycy kliniczni prowadzimy terapie żywieniowe w wielu jednostkach chorobowych, a większość nowych klientów to osoby z polecenia naszych pacjentów. Zapraszamy!

„Jeśli dieta jest niewłaściwa medycyna bywa bezradna, jeśli dieta jest właściwa medycyna bywa niepotrzebna.”

 

Opinie pacjentów:

 

Adam M., Kielce

Z dietą zapoznałem się 5 miesięcy temu, jako, że leki na nadciśnienie i wysoki cholesterol nie poprawiały moich wyników. Zdecydowałem się na dietę. Próbowałem wielu, ale dopiero przeciwzapalny sposób żywienia, łączenie posiłków, ziół, .... pomogły mi ustabilizować ciśnienie, cholesterol znacznie spadł, waga również. Już wiem jakie błędy popełniałem, myślałem, że jej dobrze i zdrowo, jednak nie. Warto zainwestować w tą dietę, aby naprawdę nauczyć się jeść właściwie.

 

Matusz H., Gdynia

Najlepsza dieta i zdecydowanie dla mnie oraz mojej rodziny. Zupa tajska wymiata! Pasty warzywne także. Miesiąc na diecie i zdrowa redukcja 5 kg mniej (waga wyjściowa 97kg). Poleciała mi was moja siostra, u której poprawiła się skóra w związku z atopią. Dziękuję, będę was polecał ktokolwiek będzie tego potrzebował. Ps. za miesiąc zgłoszę się po nowy jadłospis:)

 

Małgorzata J., Katowice

Super dieta. Bardzo mi się podobają przepisy. Waga moja zaczęła lecieć w dół po 4 dniach. Przy tym czuję się najedzona i pełna energii. Organizm bardzo dobrze zareagował na dietę.

 

Anna K., Londyn

Dziękuję za nadesłany plan żywienia i jadłospisy. Nie sądziłam, że dostanę tak pięknie i szczegółowo rozspisany program żywienia. Moim problemem jest niedoczynność tarczycy, bóle stawów. Po tygodniu odczuwam poprawę, sen mój jest lepszy, nie czuję póki co bólow w okolicy ramion i barków. Jeszcze nigdy nie jadłam tak zdrowo i smacznie. Nawet moja mama przekonuje się do diety. dziękuję i na pewno zgłoszę się po kolejne jadłospisy.

 

                     

 

 

 

Strona dla wszystkich zainteresowanych zdrowiem:

  • Dietoterapia kliniczna i pediatryczyna
  • Żywienie specjalistyczne w prewencji i leczeniu chorób
  • Dieta niskohistaminowa / Immunożywienie
  • Dieta w chorobach autoimmunologicznych
  • Przepisy na zdrowe dania o dużej gęstości odżywczej
  • Artykuły poparte badaniami naukowymi
  • Dieta Low FODMAP, śródziemnomorska

Kim jest dietetyk kliniczny?


Posiłki dla pacjentów onkologicznych

Posiłki dla pacjentów onkologicznych

CardioDieta. Program żywienia w insulinooporności oraz chorobach układu krążenia.

Program żywienia w insulinooporności

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dietoterapia przy podwyższonym kwasie moczowym i dnie moczanowej

Dieta niskohistaminowa

Dieta niskohistaminowa

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy

Dietoterapia w chorobach żołądka i dwunastnicy
ROZUMIEM Nasza strona używa pliki cookies aby umożliwić wysoki standard obsługi.
Jeżeli nadal chcesz korzystać z serwisu, musisz wyrazić na to zgodę. Możesz również zmienić ustawienia dotyczące cookies.